Çalışanlar için paradan daha önemli faktörler

Çalışanlar için paradan daha önemli faktörler sena tokgöz

Çalışanlar için paradan daha önemli faktörler

 

Hepimizin bildiği üzere eskiden bir çok çalışan için en öncelikli şey “daha iyi bir maaş skalası”ydı. Gelişen teknoloji, işveren markası ve insan kıymetleriyle artık 180 derece değişti ve yeni arayışlar ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara ve tecrübelerime göre öne çıkan “yeni tercih” değerlerinin bazıları şu şekilde;

🧩Kişisel Gelişim
🧩Koçluk ( Mentoring vb.)
🧩Ödüllendirme
🧩Yan Haklar( sosyal imkanlar)
🧩Kariyer Planlama ve Kariyer İzleme
🧩Esnek Çalışma ( Remote vb.)
🧩Saygı ve Değer Görme
🧩Adalet
🧩Sosyal Ekip Etkinlikleri ( Happy Hours, Team Hours)
🧩Scrum
🧩Dinlenme
🧩Takdir Edilme
🧩Başarı için Teşvik

Artık Çalışanlar için paradan daha önemli faktörler iş hayatımıza girdi. Nasıl oldu? Bence çok da güzel oldu.

Elbette herkes için öncelik geçimini sağlayabilecek ve isteklerini karşılayabilecek kadar bir gelire sahip olmak. Ama neden daha huzurlu, daha başarılı ve daha mutlu çalışmaya teşvik edici etkenler olmasın? Çalışma alanımız ve çevremiz neredeyse bizim 1. ailemiz gibi. İş arkadaşlarımızı ailemizden daha çok görüyor ve onlarla daha çok konuşuyoruz. İş yerimizde haftanın çoğunluğunu geçiriyoruz. Atmosferimiz, yaşam alanımız burası. Aslında insanlar ne kadar mutlu ve huzurlu çalışırlarsa o kadar başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyorlar. Bu yüzden ”Çalışanlar için paradan daha önemli faktörler” konusunu artık daha sık konuşuyor ve mülakatlarda görüyor oluyoruz.

Covid19 ile birlikte esnek çalışma modeline geçildiğinden bu yana dünya genelinde ciddi oranda iş performansı artışı görüldü. İnsanlar yolda, trafikte geçireceği zamanı daha verimli ve sağlıklı bir uykuyla ve daha dinç bir zihinle iişlerine verebildiler. Bu yüzden remote ya da farklı lokasyonlarda çalışma biçimi yavaş yavaş hayatımıza kalıcı olarak girmeye başladı.

#Google 2021 Ağustos sonuna kadar çalışanlarının evden çalışacağını duyurdu.

Kariyer izleme, kariyer gelişimi, yetkinlik ve yetenek bazlı eğitimler de hızla işverenlerin çalışanları için oluşturduğu imkanlardan bir tanesi. Ne ekersek onu biçebiliriz. Doğru bir işe alım stratejisi ve doğru karakter ve yetkinliklerle yola çıktıktan sonra verdiğiniz değerlerin meyvelerini toplayabilmeniz çok daha kıymetli ve verimli olacaktır.

Bir sonraki yazımda diğer örnekleri detaylandırıyor olacağım.

Sena TOKGÖZ

İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü

Linkedin Certificate Technical Recruiter

Brand and Corporate Development Advisor

Sending
User Review
5 (3 votes)

You Might Also Like

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>